Відео прес-конференції Всеукраїнської федерації спортивного покеру

Сьогодні у Києві пройшла прес-конференція присвячена тривожній ситуації, що склалася навколо спортивного покеру в Україні.

Останнім часом правоохоронні ограни усупереч діючому законодавству вчинили декілька спроб вилучити майно клубів спортивного покеру, які легально працюють вже кілька років у різних містах України. Усі подібні справи завершилися у судах, де остаточні рішення виносились на користь клубів, але спокійне проведення змагань досі ніхто не може гарантувати.

Як зазначив президент Всеукраїнської федерації спортивного покеру Сергій Єфіменко, усі ці «перевірки» клубів проходили без ухвали суду, а здійснювались департаментом стратегічних розслідувань лише «за вказівкою керівництва». Звичайно, Федерація обурена такими діями правоохоронців, що дискредитують спортивний покер та псують спортивний імідж України.

«Зараз ми вимушені відмінити кілька великих міжнародних серій та Кубок України зі спортивного покеру, регламент якого був затверджений Міністерством культури, молоді та спорту, – говорить Сергій Ефіменко. – Крім того, ця ситуація унеможливлює підготовку національної збірної команди України до чемпіонату світу з матч-покеру, який має пройти у лютому».

У прес-конференції взяв участь народний депутат України Мар’ян Заблоцький, який підтримує розвиток спортивного покеру. За його словами, у новій редакції закону про легалізацію грального бізнесу – спортивний покер буде винесено в окрему категорію. «Покер, у який люди гратимуть між собою, не буде вважатися азартною грою, та на проведення таких змагань ліцензія буде не потрібна», – зазначив пан Заблоцький.

Сподіваємось, що МВС все ж таки прислухається до аргументів Федерації та припинить цькування клубів спортивного покеру. А новий вид спорту буде розвиватися в нашій країні, формувати позитивний імідж нашої держави та заохочувати спортсменів із різних країн брати участь у міжнародних змаганнях зі спортивного покеру в Україні.

Повне відео з прес-конференції в агенції Інтерфакс-Україна